SET#WERELDWIJD

EEN ONLINE EXPOSITIE

SET#NET toont site-specific werk en deze expositie is misschien nog wel meer locatie-gebonden dan de vorige (10) projecten. Omdat de expositie online plaatsvindt kunnen we ieder op elke plek ter wereld exposeren.

Tijdens de lockdown begin april leek het me een goed idee een online expositie met SET#NET  te organiseren. Samen met Annechien Verhey en Mirjam Berloth hebben we het project uitgedacht en georganiseerd. 

We zochten naar een manier om op de website iets meer te laten zien dan alleen de gewoonlijke representatie van een offline expositie met een test en een plaatje. We hebben daarom eerst van elke kunstenaar een lege ruimte getoond en daarna het werk op de locatie ‘ingericht’. Vervolgens wordt dat werk weer getoond op een andere locatie elders ter wereld waar het ook een context krijgt en een connectie met een aan de kunst gerelateerde ruimte.

De opening hebben we live op FB gedaan en elke dag worden er berichten gepost waarin we het werk van de kunstenaars uitlichten.

meer info en beeld: setnet.info

complexity is beautiful

Moma N.Y.

In het MOMA toon ik een foto op plexiglas van een wand in het Louvre waar ik mijn schilderijen heb opgehangen in de dikke gouden lijsten. Voorheen zaten er schilderijen van rijke protserig geklede dames.
In de zaal die er half bovenlangs loopt, staat met grote letters de tekst 
COMPLEXITY IS BEAUTIFUL 
op de vloer geschreven.

complexity is beautiful

Wuhan

In Wuhan* wordt op een groot billboard een werk getoond dat een mix laat zien van mijn schilderijen met de tekst COMPLEXITY IS BEAUTIFUL
Het werk is gemaakt in samenwerking met de Guerilla Girls, die rondom het billboard een performance doen.

De tekst Complexity is Beautiful maakt van de nuance een slogan. De Guerilla Girls bewonder ik al sinds de jaren 80, daarom ben ik heel blij dat ze mee wilden werken aan mijn billboard actie in Wuhan.

*de foto is oorspronkelijk gemaakt in Shenyang