ARTISHOCK, RIJSWIJK

the juror does not weed

Expositie van 17 juli 2020 t/m 16 augustus 2020
Schilderijen, tekeningen, objecten en installaties van 15 kunstenaars

The Juror Does Not Weed is een samenwerkingsproject, waarbij vijftien kunstenaars de uitdaging aangaan om samen één galerie grote installatie te maken gebaseerd op het schilderij ‘Le Déjeuner sur l’Herbe’ van Manet en het boek ‘Het Huis van El Pintor’, de schrijversnaam van het echtpaar Jacob Kloot en Anna Galinka Ehrenfest. Een uitdaging, want de meeste kunstenaars kennen elkaar nog niet.

‘The Juror Does Not Weed’ is een manifestatie, die zowel de kunstenaars als de bezoekers wil verleiden om anders naar kunst te kijken en onbevangen mee vorm te geven. Het wil een meerdimensionale ervaring zijn waarbinnen alle zintuigen worden geactiveerd.

Net als bij ‘Le Déjeuner’ zal er ruimte zijn om te zitten en met het oog, het hart of de geest te éten van het gebodene: de entourage, de tekeningen, schilderijen, beelden, het interieur: een reis door het imaginaire leven van ‘een bewoner’ of van meerdere bewoners? De uitdaging zal zitten in het onverwachte, soms zich verschuilend, soms zo prominent aanwezig dat afgevraagd kan worden ‘waar kijk ik eigenlijk naar?’

juror-affiche